Recept
Fia frågade om receptet på saffransbrödet så här kommer det :-) Fruktansvärt smidigt med långpanna, iaf för mig som inte har fått in någon fingerfärdig teknik för att forma dugliga lussekatter...
30 bitar och 3 pts per bit.
75 g smör eller margarin
0,5 l lättmjölk
50 g jäst för söta degar
250 g Kesella 1%
2 pkt saffran
2 dl socker
0,5 tsk salt
ca 1,5 - 1,6 l vetemjöl
1 st ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret tillsammans med saffran och häll i mjölken. Det ska vara fingervarmt. Häll det över jästen.
Tillsätt kesella, socker, salt och ägg. Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen. Degen ska vara ganska lös, dvs den ska vara rejält kletig (inte flytande dock)
Smörj en långpanna och häll i degen i den. Försök få det jämnt. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Kommentarer
Postat av: Sofia
En får tacke! ;-) Ska testa snarast!
Trackback