Glad och trött

Livet är underbart! Det är ju bara så, En helt underbar familj som jag älskar så mycket.. vad mer kan man önska lixom?

Snart dax att sova kanske.. Ska ju bli kalas här imorgon för vår prinsessa!!

God Natt

God Morgon

Natten har varit bra!! Första natten sedan i måndags som Tyra sovit bra, äntligen..

Johan skulle hålla utbildning för nattpersonalen imorse innan de gick hem så han klev upp halv tre inatt och åkte till jobbet...... Har inte en susning om att han åkt- det var ju som sagt natt :-)

Idag ska det bakas tårta och fixas lite inför kalaset på söndag- Min lilla skrutt som fyller 3 på måndag, älskar dig så skruttis!!

Igår var vi på banken för att kolla lån inför att fixa piporna i skorstenen, och hon på banken var väldigt nöjd. Mest nöjd är hon ju över att vi tänkt lägga om våra huslån till swedbank istället för Handelsbanken..

Nu är vi nog lite frukostsugna, Hoppas dagen blir bra för er alla!

Kram


Feberrapport...

39.6 vid läggdags... Tyra´s kommentar- vill ha "cin" mamma, för så här kan det ju inte vara  :-)

Fick samtal från Njurmedicin idag med, chefen skulle kolla upp och rapportera vilken lön jag skulle få- Den blev väl sådär måste jag säga eftersom jag hört vad en del andra fått. Men chefen intygade att jag skulle få vara med i lönehöjningen 1:a april så då kändes det bättre. Annars kunde jag fått lite högre redan nu men då fick jag vänta tills nästa år med förhandling.

God Natt (snart iaf)

Njurmedicin

Glömde visst att förtälja att arbetsplatsen blir Njurmedicin :-)
Samma dag som jag fick klart blev jag uppringd från KAVA, konstigt vad det kan köra ihop sig..

Tyran mår inget vidare idag heller, och nu sover hon i soffan


I söndags var vi ju på kalas hos Gert och här kommer presenten från Tyra- mamma blir så stolt :-)


Och så passade vi ju på att fotografera Tyra när Stjärnstudion var på IKEA, skickar in ett kort därifrån med sen så ska jag ge mig :-)

Feber, Koppor och Jobb

Prickarna ökar för varje dag, även om vår lilla prinsessa verkligen är skonad om man jämför med Engla och Victor. Men även att det inte är prickar precis överallt så är det jobbigt, och Tyra är mycket ledsen till och från när det gör som mest ont. Och varför dom just måste vara i underlivet kan man ju fråga sig- idag har jag verkligen fått tvinga Tyra till att kissa.
Men nu är hon iaf en sväng i duschen och tyckte att det var väldigt skönt.
Hoppas nu på en lugnare natt än natten som var och kanske med lite mindre feber oxå...

Men Jobb då? Jo, mina vänner- Måndag är numera inte bara Tyra´s 3 årsdag utan numera även min första arbetsdag som legitimerad Sjuksköterska :-D

Nu hojtar Tyra att hon är färdig i duschen!!!

Kram


Prickarna är här

Igår upptäcktes små skumma prickar som idag diagnostiserats som Varicella av lilla mig! Men ännu är de ganska små och än så länge inte så fasligt många..
Värre är det ju för stackars Engla- går knappt att se att det är hon ju och Victor såg ut så igår, men som väl hade hans lagt sig betydligt till idag.

I eftermiddag har vi varit hos vår "lilla" syster och firat Gert som fyllde i fredags. Och en sak som är 100% säkert är att pajen vi fick var lysande god! och dessutom är hon mycket kortare än mig och har mycket mindre fötter :-D

När vi skulle åka hem fick vi gå skallgång efter Tyras ring som hon fick av pappa igår... Och vips hittade Tyra den- och det berodde på att BusVictor precis berättade för henne vart den var- Han var boven som gömt den men vågade inget säga när vi alla låg på alla fyra och letade :-D

Kram


Gräsänkling

Det är jag det ikväll och inatt.... Johan är på jobbmiddag! Hela sängen för mig själv :-D det är lycka det ju!!
Fick det här kortet med vattenglas av honom, han vill tydligen vara pigg på jobbet imorgon... eller så försöker han bara impa och verka duktig... Hmm- vad ska vi tro :-)


Dagen i dag då har Jag och Tyra tillbringat i Linköping med Morra, Wilma, vattenkoppsVictor, Engla, Mormor och Morfar.. Lite shopping och sedan den braiga efterlängtade avslutningen
 

Snart ska jag sova.. Måste ju orka upp imorgon med ju.. Dagis halv nio!
Och sen lite torg kanske och sen ska Tyra hämtas och sedan ska vi nog hitta på något i födelsedagspresent till Gert som fyller imorgon och så har den dagen oxå gått!!

God Natt

Onsdagen, MittW?

Heter det inte något med mittwoche eller något på tyska?? Haha Bertil Asp skulle slå ihjäl mig och ta tillbaka mitt tyskabetyg från högstadiet om han läste det här... 
 
Tyraskruttan är skapligt nöjd över dagis idag då hon fick gå in och leka med de stora barnen på Havet- fina dockor, ett tåg och så fina(??) utklädningskläder
En ny kompis fick hon oxå, en tjej för en gångs skull- på Gläntan är det ju nästan bara pojkar ju.


Jag hade väldigt bra städhjälp idag när dammsugning skulle ske här hemma.
Tyra kunde hjälpa mamma sa hon och närmare bestämt med orden" Jag hjälper dig- det är så tungt för dig" :-) Tur att vi har en sådan där Swiffer eller vad den heter som Tyra nöjde sig med, då  kunde ju jag själv dammsuga under tiden, annars hade vi nog inte varit klara ännu..


Imorgon är det Studiedag på dagis, så sovmorgon hägrar och sen kanske det blir en tur till stan med kusinerna

Måste tipsa om gardinomtagen dom har på snoddas med :-D smidigt som sjutton- det är ju bara att byta varefter humöret ändras!! Var ju bara tvungen att föreviga på kort, annars skulle ju ingen tro mig om jag påstod att dom använde sig av påsklämmor, Haha jag tror jag dör!!!


Nu önskar jag er en god natt med finfina drömmar!!
Kram


Kväll igen

Rysligt vad dagarna går fort, det är ju bara kväll hela tiden ju..
Idag var syss här och fikade en sväng på förmiddagen och det var mycket trevligt
plus att man får ytterligare en anledning till att dricka kaffe. Kaffe är
ju Kaffe lixom= kan drickas hur mycket som helst per dag.

Johan kom hem supertidigt från jobbet idag, redan vid lunch. Han hade
bokat träff med någon skorstensmännska som var här och skulle lämna
prisoffert ang. renovering av pipor i skorstenen.

Och idag då har Johanna och jag äntligen fått in alla poäng i Ladok. oturliga
kommunikationsproblem kallas det när lärarlaget inte orkar bry sig om att informera.

Har även varit på gymmet idag... så imorgon kanske jag inte kan gå och dessutom
gör ju mina stackars äggstockar ont :-D

Nu ska jag gå in i badrummet och bekämpa en gäst som dykt upp mitt på kinden!!

See U and have a good night!


Vart tog John blund vägen?

var supertrött förrut, men kollade lite på tv i sängen och nu är jag väl helt klarvaken?!??!
Ja, det är ju iaf rätt skönt när övriga i familjen sover :-)

Dagens intervju gick strålande och till 97% chans så börjar jag jobba 1:e Mars.. Men så fick jag väl mail från en kompis om hade pratat med sin chef, så hon ville att jag skulle skicka in mitt Cv dit oxå..

Ikväll har en snubbe varit här och kollat in vägen som vi vill riva, så det blir nog så att den rivs så fort Tyras födelsedag är över.. Han hann kanske inte helt klart tills dess och då ville vi vänta. Han kan även tänka sig att bygga ut badrummet om vi bestämmer oss för det...

Nu dök syster yster upp på Fejjan så det blir nog lite chatt nurå :-)

Kram

Pulka och grillad korv



I dag har Tyran och jag varit med syster och barn i Tolvmannabacken och åkt pulka, skoj vare! Och efter detta grillade vi korv hemma på nygatan.. En mycket trevlig dag.
Imorgon är det intervju som gäller, är lite lite nervös :-)

Och så har jag fått Thailands-sms av sötaste Camilla oxå idag, blev så glad.

Ikväll var det ju i vanlig ordning noll att se på tv men Johan och jag så en film- Transibirian (stavning???) och den var ju super! Inte ofta som Johan och min filmsmak går hand i hand..

God Natt

nej nu kom jag på att jag bara måste infoga en teckning som Tyran målat, tycker den är så fin


Hostan och snoret fortsätter

Mer regel än undantag. Och ikväll toppade vi det med en fläskläpp oxå

Igårkväll var Johan och jag i stan på bio och restaurangbesök, supertrevligt och mycket mysigt!
Filmen blev Yes Man och den rekommenderar jag starkt, mycket skratt! Och sedan intogs god mat på Plaza, fast Johan var ganska sugen på drive in på McD. som snabbt avstyrdes..
Tyra sov hos mormor och morfar och detta innbar ju SOVMORGON :-) eller ja, jag är ju bortskämd annars mä men Sovmorgon tillsammans händer inte så ofta. (och iallafall inte till halv elva)... Johan stackarn är ju dessutom drabbad av Tyras snorbaciller så han behövde verkligen sova ut..

Nu ska nog sängläge intas här, å tittar jag lite åt höger så sover min lovely redan i soffan :-)

Kram och God Natt

Host och snor dag

Ja, det är vad vi har haft här hemma idag.. Men det är ju så i många många hem just nu, hela dagiset är fullt av vattenkoppor, snor, feber, hosta och nu har det visst börjat trilla in lite magsjuka oxå.

Idag har Tyra och jag gjort vuxensaker- såsom städ av kylskåp samt avfrostning av frys :-)

På måndag är det jobbintervju som gäller och nu är det sängen som kallar- Tyra vaknade för ett litet tag sedan och hostar massor så hon lär väl inte somna om förrän hela familjen trycker ihop sig i sängen..

God Natt Kram

Jisses vilken torka

Snart en vecka sedan som det skrevs något här :-)

Vardagen är här igen, Johan jobbar och Tyra är på dagis.. Och jag har kommit till soffan och datorn! Smart drag att fastna här... Fast en tvättmaskin har jag ju hunnit med, fast den sköter sig ju själv bara den är igång ju...

Så i fredags var det ju äntligen dags då för EXAMEN!!! Vilken underbar dag som bara tog slut på ett kort kort ögonblick. Väntar fortfarande på kort, så jag har inte någta superbra kort att flika in här men det kommer..
Eller något kanske jag kan leta på
 Intåg i Domkyrkan
 Glädjetjut!!!
 Och så vi så klart, dom jag kommer sakna mest, känns konstigt att inte träffa dom varje dag!!
Men än så länge har vi ju bara Jullov- eller var det inte så????

På eftermiddagen/kvällen var familjen ute och käkade, mycket trevligt och mycket gott! Och efter middagen intogs tårta och kaffe på Nygatan..


Nu kanske jag skulle ta och fixa lite innan det är dags för dagishämtning, sen kanske det blir en liten tur till Linköping..

Kram


Är rätt så glad faktiskt

för imorgon är det äntligen dags för EXAMEN!! Hur fräckt är inte det :-)
Idag har vi haft utvärderingar hela dagen, och skolan bjöd på kaffe och tårta..
På lunchen hade vi stormiddag med 10 pers på MIng och även denna gång funderade vi över hur personalen kan hålla reda på sina egna ben- det är ju helt galet hur snabbt de jobbar :-)

Kolla in stackars kraschade mig som fått hjälp med en nackkrage av snälla omtänksamma sköterskor
 fast så sjuk var jag ju inte för i nästa stund var det jag som ryckte ut


Och här kommer mina tårtätande vänner :-)




//God Natt kram från hon som imorgon tar bort student från registret!!!!

Katastrof

Japp, det var temat för dagen. En heldag med katastrofövning och seg föreläsning och till råga på allt blev vi bortkörda från lunchrummet när lunchen knappt svalts ner..
Imorgon är det ännu segare, herregud!!! Utvärdering mellan 8.15-16.. Kan inte tänka ut vad det ska pratas om för att vi ska kunna täcka upp hela dagen, och efter 16 är det genrep i Domkyrkan :-)
Lunchdate imorgon med gänget:-).. Blir Kina-mat! Verkligen sista gången på mycket länge som vi äter lunch tillsammans..

God Natt

tjohopp

idag har det tapetserats här hemma, himlans vad fint det blev..
Johan har verkligen fått jobba utan den minsta hjälp från mig.. Det var ju hallen på övervåningen som var fokus för tapetsering och jag kunde verkligen inte hjälpa till när det mest jobbet var i trappen. Sovrumsdörren har varit gångbro från trapp till yttervägg och från dörren låg en planka till nästa vägg.. och där ute fick allt Johan balansera själv!

Tyra och jag roade oss med att gå ut i iskalla blåsten istället och gungade, åkte skidor och tefat.. Höll på att frysa ihjäl.
Tänk så konstigt det är- igår var ju Tyra och jag ute med mormor, Wilma, Victor och Engla och grillade korv och åkte pulka och då frös jag inte ens hälften så mycket som jag gjorde idag. Ändå var det ju minus 14 igår och typ 0 idag...

Nu ska jag gå och sova- imorgon har ju skolan fått för sig att vi ska vara seriösa med en Katastrofdag.. Kommer bli jobbigt att gå upp- har ju inte haft något vettigt i skolan på evigheter..

Kram

4:e Januari

var dagen idag och det innebär att det är 5 år sedan som Johan träffade min familj för första gången :-)
och så var det 4 år sedan som vi satt på flyget till Egypten...

Och som vanligt är klockan över midnatt och det är verkligen dags att sova! Imorgon om det inte är för kallt blir det pulka och korvgrillning! Men just nu går det ju ner mot -20 så vi får väl se hur det är imorgon..

God Natt

Pulkadag

idag har Tyra och jag varit i Tolvmannabackens pulkabacke tillsammans med Monika, Jörgen, Wilma, Victor och en sovande Engla. Pappan i det här huset fick stanna hemma o måla lister, snällt va?!

Det var härligt väder för pulkaåkning och kul var det oxå, eller pulka?-  vi åkte sånt där stort tefat- kanske det heter Ufo?!? :-)
Eller vad är det som är vad? Stjärtlapp-tefat-Ufo-Snurraruntfat...
Men vad än det heter så var det skoj iallafall.
Tyra började med att krascha in under staketet, och sen var det otäckt och hon ville inte åka själv på ett par gånger. .Men när vi väl övertygat barnen om att det funkar att åka från en bit av backen så blev det rätt bra sen.. Djärva som de var travade dom ju högst upp direkt och Wilma´s kommentar till oss vuxna var  "Ni måste sluta vara så fega"

Imorgon blir det kalas för äldsta syster som fyller år och nu är det dax att sova..

Avslutar med en underbar kommentar som min älskade unge gav imorse när hon och jag låg och mös, hon tittar då på mig och lägger huvudet på sne och säger "Ligger du och väntar på att kaffet ska komma upp?"
Ja vad ska man säga? :-)

// Kram från morgontrötta Lotta som hoppas på morgonkaffe om sisådär 8 timmar :-)

God Fortsättning mina vänner!

Jahopp Nytt år-2009.. Känns bra, lite spännande är det allt..
Först ser jag fram emot  och sedan planerar vi ju

Första dagen på nya året avklarat då! En bra dag, lite seg men men...
Victor har varit här ett tag och busat med Tyra och Johan har målat uppe i hallen och jag har bara varit, det är jämnställdhet det.. :-)
 Här är resultatet av att Victor och Tyra gått lös på pepparkakshuset :-)


Igår var vi ju som sagt på dragningen av årets guldrusch och som vanligt blev vinsten = 0, inte speciellt förvånande. Men hade ju iallafall mer chans i år än för några år sedan när förvirrade Lotta tappade bort alla sina lotter och hittade dom i partyväskan inslängd i garderoben vid något festligt tillfälle lite senare än beräknat..

Och igårkväll var vi hos syster yster, man och barn och firade tolvslaget med god mat, vin och champagne! Tyra var kämpen som var vaken längst men precis runt 00.00 somnade hon i vagnen under fyrverkeriernas sken.

      Här tänds en kinesisk rislampa (tror jag det hette) superhäftigt!! Vi såg den sväva upp i skyn och bort över samhället under lång lång tid..



Och om nu mamma är inne och läser och oroar sig för att jag glömt bort att jag är kattvakt- Så kan ni allt stanna i Skåne ett tag till för Sixten är inte bortglömd :-)

Imorgonbitti ska Tyra till doktorn- hon har ju varit sjuk ungefär hela december men det känns som om det lixom inte bryter ut, har lite fesig feber, snorar, huvudvärk, öronvärk, hostar osv... Så det blir nog bra med en lite koll bara för att hos doktorn..
Det är ju segt för henne när hon aldrig känner sig bra och har ork till något och kvällarna är inte superroliga just nu, som bilden visar så har det väl sett ut ungefär varje kväll sedan jul

Skickar med ett kort på Tyra och sin hund, det var en uppskattad julklapp från gudmor.. Och på tal om gudmor- hon är väl för go Camilla! Saknar henne så fruktansvärt mycket och trodde jag på någon gud så skulle jag be honom om en flytt som gör avståndet kortare!

RSS 2.0